Lise Davidsen – sesongens solistprofil

Lise Davidsen – sesongens solistprofil

Den nye Kirsten Flagstad og Norges største operatalent siden Ingrid Bjoner!

Foto: Ole Jørgen Bratland

Den unge dramatiske sopranen Lise Davidsen (30) fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2015 da hun vant både Placido Domingos sangkonkurranse Operalia, vant publikumsprisen, medieprisen og andreprisen under Belvedere-konkurransen i Amsterdam, samt vant førsteprisen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Hun er nominert til International Opera Awards 2017 i klassen Young Singer.

Publikum i Bergen har også hatt gleden av å høre henne synge. I oktober 2015 sang hun på orkesterets store jubileumsgalla og i 2011 var hun en av fem unge solister på De Unges Konsert.

«Jeg kommer aldri i mitt liv til å være med i konkurranser igjen. Det er så mye nerver, så krevende og annerledes, men samtidig helt avgjørende for karrièren, fordi det er en unik mulighet til å få vist seg frem og få jobber. Jeg har ikke jobbet i ni år for kun å komme til konkurranser. Nå vil jeg jobbe, være normal, arbeide sammen med kolleger på scener og i operahus», sa Lise Davidsen til Aftenposten etter all konkurranse-viraken.

Hun trenger heller ikke å delta i flere konkurranser. Jobbtilbudene står i kø. Sesongen 2016-2017 synger hun ved Opernhaus Zürich, ved Glyndebourne-festivalen og ved Teatro Colon i Buenos Aires. Hun får også sin debut i den prestisjetunge Rosenblatt-serien i Wigmore Hall, London.

I London har hun samarbeidet med Edward Gardner og Philharmonia Orchestra i Verdis Requiem. «Exquisite Lise Davidsen the highlight of the Philharmonia’s Verdi Requiem», skrev en anmelder etter konserten.

Det er et privilegium og en stor glede å kunne presentere Lise Davidsen på hele fem ulike konserter denne sesongen:

Sommerkonsert på Torgallmenningen
Fredag 18. august kl. 19.00

Lied-recital
Torsdag 7. desember kl. 19.30 i Universitetsaulaen

Wagner: Wesendonck-lieder
Torsdag 25. januar kl. 19.30 i Grieghallen
Søndag 28. januar kl. 18.00 i Den Norske Opera, Oslo

Opera-recital
Onsdag 7. februar kl. 19.30 i Universitetsaulaen

Verdis Requiem
Torsdag 22. og fredag 23.mars kl. 19.30 i Grieghallen